Program:
Program prvi dan:
8.00 – zbor udeležencev na dogovorjenem mestu.
9.30 – Zavrh – dan bomo pričeli z obiskom spominske sobe Rudolfa Maistra in vzponom na 17 metrski Maistrov stolp v Zavrhu, iz katerega je prelep razgled na Pohorje, Kozjak, Boč, Donačko goro in vse do Hrvaške in Madžarske. Iz vrha stolpa je Maister rad občudoval razgled na prelepo pokrajino Slovenskih goric in daljno okolico.
11.00 – grad Negova – vožnjo bomo nadaljevali proti gradu v Negovi. Ogled grajskega kompleksa z bogato kulturno zgodovino iz poznogotskega in renesančnega obdobja, ki danes predstavlja arhitekturno, turistično in poslovno celoto in ima status kulturnega spomenika.
12.30 – Ivanjševska slatina- neposredni bližini gradu Negova se nahaja naravi izvir slatine, kjer se bomo okrepčali. Dolina reke Ščavnice je poznana po številnih izvirih naravnih slatinskih vrelcev. Po podatkih strokovne analize naj bi bila Ivanjševska slatina bogata z minerali in rudninami.
13.00 – Sveta Ana – oljarna – naš izlet bomo nadaljevali z vožnjo do lokalnega oljarja, ki nas bo popeljal na ogled oljarne in nam predstavil proizvodnjo bučnega olja. Sledila bo degustacija njihovih proizvodov iz bučnega olja, domačih mesnih izdelkov in drugih domačih dobrot ob kozarčku vina. Možen nakup.
14.00 – Sveta Ana-degustacija v bližnji vinski kleti – odpeljemo se do lokalnega vinarja, ki nam bo predstavil lastno vinsko trto, iz katere prideluje različne sorte vin, razkazal 170 let staro klet, v kateri bomo degustirali 7 sort kakovostnih vin, ob dobri domači slovenjegoriški kulinariki.
18.30 – Večerja na turistični kmetiji – v bližnji turistični kmetiji si privoščimo odlično večerjo z živo glasbo.
Nočitev v enem od bližnjih hotelov v termalnem kopališču.
Program drugi dan (opcijsko):
Opcija 1:
Do 12.00 dopoldan izkoristimo za kopanje v termalnem kopališču.
12.30 – Veržej – Čebelarski muzej in čebelarstvo Tigeli – sledi ogled čebelarskega muzeja in njihovih zeliščnih vrtov. Pokušina več vrst medu in medenih izdelkov: cvetlični, oljne ogrščice, akacijev, kostanjev, med z dodatki (z orehi, s suhim sadjem) ter medenih likerjev: medeni liker s smrekovimi vršički, gemajev, jurkin. Tigelijevi proizvodi so dobitniki nagrade z nazivom “Šampion kakovosti” za akacijev med ter dobitniki zlatega priznanja za cvetlični med, medeni liker s smrekovimi vršički, višnjev medeni liker, med s suhim sadjem, med z orehi. Možnost nakupa izdelkov.
14.00 – Ljutomer – kosilo v bližnjem gostišču z lokalnimi prleškimi specialitetami.
16.30 – Jeruzalem – vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči nas bo pot vodila do znamenite cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Pozvonimo za zdravje in srečo.
17.00 – Jeruzalem – ustavimo se pri eni izmed številnih vinskih kleti. V zavetju kleti degustiramo štiri vrste lokalnih vrhunskih belih vin, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. Poleg vina okušamo lokalne prleške dobrote.
Opcija 2:
Po zajtrku se odpravimo proti Prlekiji.
10.00 – Stara Gora – Mlin na veter – vožnja proti Stari gori v občini Jurij ob Ščavnici kjer stoji mlin na veter, ki je kopija Bečevega mlina iz Kokolajnščaka z vsemi prvinskimi elementi. Lesena stavba mlina ima v svoji notranjosti mlinsko napravo z mlinskima kamnoma, ki ju poganja vetrnica. Ohranjeni in delno tudi na novo postavljeni mlin na veter na Stari Gori danes še vedno melje moko, predvsem v turistične namene, kot »živi« muzej nekdanjih časov in kulturna dediščina Slovenskih goric.
11.30 – Veržej – Čebelarski muzej in čebelarstvo Tigeli – sledi ogled čebelarskega muzeja in njihovih zeliščnih vrtov. Pokušina več vrst medu in medenih izdelkov: cvetlični, oljne ogrščice, akacijev, kostanjev, med z dodatki (z orehi, s suhim sadjem) ter medenih likerjev: medeni liker s smrekovimi vršički, gamajev, jurkin. Tigelijevi proizvodi so dobitniki nagrade z nazivom “Šampion kakovosti” za akacijev med ter dobitniki zlatega priznanja za cvetlični med, medeni liker s smrekovimi vršički, višnjev medeni liker, med s suhim sadjem, med z orehi. Možnost nakupa izdelkov.
13.00 – Ljutomer- Lončartvo Žuman – ogledali si bomo celoten postopek izdelave lončene posode. Možnost nakupa odličnih lončarskih izdelkov.
14.30 – Ljutomer – kosilo v bližnjem gostišču z lokalnimi prleškimi specialitetami.
17.00 – Jeruzalem – vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči nas bo pot vodila do znamenite cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Pozvonimo za zdravje in srečo.
17.20 – Jeruzalem – ustavimo se pri eni izmed številnih vinskih kleti. V zavetju kleti degustiramo štiri vrste lokalnih vrhunskih belih vin, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. Poleg vina okušamo lokalne prleške dobrote.
V večernih urah vožnja proti domu.
Okvirna cena na osebo ob številu 50 prijavljenih oseb znaša od 150 €.
Cena je odvisna od števila prijav in termina.
avtobusni prevoz
nočitev z zajtrkom v enem izmed bližnjih termalnih kopališč z vključeno savno
vstopnine in ogledi z lokalnimi vodiči in spremljevalcem
degustacije s pogostitvijo-prigrizkom
1x kosilo in 1x večerja
priprava, organizacija in izvedba izleta
Doplačilo za enoposteljno sobo 15 €/osebo. Pijača ob kosilu in večerji ni vključena v ceno.
Izlet je primeren za zaključene skupine.